Tur Karelia – Helsinki, Vyborg, Valaam & Sankt Petersburg

9 zile

Regiunea Karelia este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Europei datorită naturii sale spectaculoase și a arhitecturii unice a orașelor sale. În pădurile de la malul golfului finic vă învităm să descoperiți Rusia profundă.

Oraș de plecare

Helsinki

Servicii incluse

Cazare 7 nopți cu mic dejun (2 nopți în Vyborg; 1 noapte în Valaam; 5 nopți în Sankt Petersburg)
Transferurile menționate în itinerariu
Excursii conform itinerariului
Bilete de muzeu (cut-the-line) conform itinerariului
Ghid acreditat vorbitor de limbă română

Servicii neincluse

Taxa consulară pentru viza Federația Rusă
Asigurare medicală de călătorie
Bilet avion
1
Ziua 1: Helsinki

La aeroport veți fi întâmpinați de însoțitorul Kalinka Travel și vom debuta o scurtă excursie panoramică a capitalei Finlandei. Helsinki este unul dintre cele mai mare port al Golfului Finic, și prezintă turiștilor o combinație încântătoare dintre modernism minimalist nordic, neoclassicism al secolelor XIX și natură proaspătă și bogată. Vom vizita în turul nostru panoramic Piața Senatului, Catedrala Uspenski şi Palatul Parlamentului. Seara pornim în transfer către localitatea Vyborg, ce se afla la doar 240 km.

Ziua 1: Helsinki
2
Ziua 2: Vyborg

Bun venit în Vyborg, orașul graniță dintre Finlanda și Rusia. Vyborg de-a lungul istoriei a fost un centrul comercial important, fiind unul dintre orașele prestigioasei Ligi Hanseatice din Evul Mediu, din care făceau parte orașe precum: Lubeck, Hamburg, Riga, Turku, Pskov s.a. Orașul atrage mai ales datorită farmecului său medieval, dar și datorită cadrului natural proaspăt și bogat. Acest frumos oraș provincial este dominat de un castel medieval și piperat cu clădiri stil art-nouveau și străzi romantice.

Ziua 2: Vyborg
3
Ziua 3: Valaam

Vom călători spre Sankt-Petersburg de-a lungul malului lacului Ladoga. Lacul Ladoga este unul dintre cele mai mari lacuri din lume, iar în largul lacului se găsește Insula Valaam – supranumită și ”muntele Athos al Rusiei”, deoarece aici se afla una dintre cele mai enigmatice și frumoase mănăstiri din Rusia. Mănăstirea Valaam a fost ctitorită în secolul XIV și a reprezentat mereu un refugiu pentru călători, artiști și enoriași. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari mănăstiri și centre monahale din Rusia. Numele ”Valaam” înseamnă în limba finlandeză ”ținutul înalt”. După 1970, mănăstirea și-a consolidat poziția de centru spiritual, dar și de destinație turistică. Situat pe malul lacului Joujarvi, peisajul este unul de vis și găzduiește anual zeci de mii de vizitatori. Cazare în cabană.

Ziua 3: Valaam
4
Ziua 4: Karelia

Prima jumătate a zilei o vom petrece în natura Kareliei, la malul golfului Finic, bucurându-ne de aerul proaspăt și atmosfera de pace a pădurilor rusești. Pădurile dese fac din această regiune un paradis al iubitorilor de natură. Karelia oferă multe oportunități de a fi activ. Peisajul este încărcat cu rute pentru hiking, ape navigabile pe canoe iar iarna ski-ul și pescuitul la copcă predomină. După prânz plecăm spre Sankt-Petersburg. Seara sosire la Petersurg, cazare și cină.

Ziua 4: Karelia
5
Ziua 5: Sankt Petersburg

Bine ați venit în Sankt Petersburg – faimosul oraş care nu se întunecă vara datorită celebrelor Nopţi Albe! Faimosul oraș portuar a fost ctitorit de Petru cel Mare în 1703, rivalizând la scurt timp cu orice capitală din lume pentru frumusețea și bogăția să. Petersburg a devenit încă de la construcție capitală noului Imperiu Rus, o fereastră spre Europa, ce urma să dea o nouă direcție Rusiei Bizantine. Vă vom conduce într-un tur panoramic. Ne vom opri la reperele principale ale oraşului – vom traversa Bulevardul principal al oraşului – Bulevardul Nevskyi, insula Vasilievskyi şi vom zări măreţele biserici şi catedrale ale oraşului. Vom vizita temelia oraşului – prima construcţie a oraşului – înfiinţată în 1703 care marchează şi înfiinţarea oraşului de către Petru cel Mare. În cetatea lui Petru se afla catedrala Petropavlovsk, cea mai înalta catedrala din centrul oraşului. În interiorul ei se afla necropola tuturor ţărilor dinastiei Romanov de la Petru cel Mare până la Nicolae al II-lea și vom afla despre istoria glorioasă și tragică a Romanovilor.

Ziua 5: Sankt Petersburg
6
Ziua 6: Sankt Petersburg

Vom vizita Catedrala Sfântului Isaak, Biserica Mântuitorului pe Sângele vărsat , faimoasa datorită turnurilor sale multicolore şi tipologia arhitecturală rusească și, Catedrala Sfintei Fecioare de Kazan. Deasemenea, vom vizita inima oraşului, centrul fostei capitale a Imperiului Rus – Piaţa Palatului şi renumitul Ermitaj. Ermitajul a fost contruit de către Ecaterina a II-a ca locul ei de reculegere. Astăzi, pornind de la colecția personală a Ekaterinei, muzeul Ermitaj este al doilea cel mai mare muzeu de artă din lume. În fondul muzeului se află aproape 3,5 milioane de piese cu valoare inestimabilă pentru istoria artei, precum piese clasice de Leonardo da Vinci, Rembrand, Goya, Canova și moderne ale lui Cezanne, Renoir, Monet, van Gogh ș.a.. Palatul de Iarna nu este doar o galerie de artă, este o fereastră spre viața și politica dinastiei Romanovilor de-a lungul istoriei. După acestea, ne vom odihni la bordul unei croaziere minunate ce ne va duce pe râurile şi canalele Nevei ce împânzesc oraşul. Ne vom bucura de priveliştile inedite ale Petersburgului fluvial şi vom afla de ce Petersburgul este supranumit Veneţia Nordului.

Ziua 6: Sankt Petersburg
7
Ziua 7: Peterhoff

Nu numai Petersburgul merită vizitat, ci şi provinciile sale sunt celebre – Peterhofful se afla la doar 15 kilometri de oraş şi este resendința de vară a lui Petru cel Mare de la Marea Baltică. În 1705 Petru cel Mare începe contrucția unui palat de vară care să depășească frumusețea Versailles-ului. Peterhofful astăzi se întinde pe o suprafață de 48km2 şi este compus din mai multe parcuri în centrul cărora se află Palatul Petrodvoreț, dispus la malul Mării Baltice. Complexul este celebru pentru fântânile sale arteziene tematice spectaculoase și pentru vegetația parcului amenajată în stil franțuzesc. Vom vizita Palatul Petrodvoreț dar și Parcul Superior al Peterhoffului care este decorat cu sute de statui foarte multe dintre care fiind suflate cu aur. Piesa principală a reşedinţei Petrodvorets este ansamblul statuar ce îl înfăţişează personajul biblic, Samson ce învinge într-o luptă tensionată cu leul. Prânzul şi cina opţional, contra cost.

Ziua 7: Peterhoff
8
Ziua 8: Tsarskoe Selo

Tsarskoe Selo sau Satul Imperial este o denumire ce ascunde adevăratele proporții ale palatelor pe care le găzduiește. Aici se află reședința de vară oficială a celor 3 țarine ce au domnit Imperiul Rus, Ekaterina I, Elizaveta Petrovna şi Ekaterina a II-a, denumit Palatul Ekaterinei, în cinstea primei dintre acestea. Pe suprafața unui parc de 8 km2 sunt răspândite zeci de clădiri precum galerii, vile, saune imperiale însă cea mai importantă este Palatul Ekaterininskyi, ce găzduiește misterioasa Cameră de Chihlimbar, o încăpere decorată integral din chihlimbar prelucrat foarte atent și fân. Parcul este decorat spectaculos cu vegetaţie amenajată în cele mai surprinzătoare feluri. Prânzul şi cina opţional, contra cost. Localitatea Pavlovsk se află la circa 30 km sud de Sankt Petersburg și la 4 km de Pușkin, orășelul unde se află faimosul palat al Ecaterinei, reședința de vară a împărătesei. Palatul Pavlovsk a fost reședința de vară a împăratului Pavel I și a soției sale, Maria Feodorovna.

Ziua 8: Tsarskoe Selo
9
Ziua 9: Sankt Petersburg

Plecare Sankt-Petersburg – Program liber, Transfer cu însoțitor vorbitor de limba romana la aeroport. După zbor, am ajuns acasă mai bogaţi cu o experiență minunată! Vă mulțumim că ne-ați însoțit!

Helsinki
Helsinki
Vyborg
Vyborg
Valaam
Valaam
Sankt Petersburg – capitala imperială a Rusiei
Sankt Petersburg – capitala imperială a Rusiei

Faimosul oraș portuar a fost ctitorit de Petru cel Mare în 1703, rivalizând la scurt timp cu orice capitală din lume pentru frumusețea și bogăția sa. Petersburg a devenit încă de la construcție capitala noului Imperiu Rus, o fereastră spre Europa, ce urma să dea o nouă direcție Rusiei Bizantine.

În cursul său de-a lungul orașului, isitat Neva formează sute de canale și răuri afluente, separând orașul intr-un adevărat arhipelag, din acest motiv fiind asemănat cu orașe precum Veneția sau Amsterdam. Insulele orașului sunt unite prin zeci de poduri, mobile și staționare, de dimensiuni mari și mici, oferind o atmosferă unică, iar priveliștile orașului sunt spectuaculoase în fiecare lună a anului, fie vara în timpul Nopților albe, fie iarna.

Deși Sankt-Petersburg nu mai este capitala Rusiei încă din 1917, Petersburgul rămâne capitala culturală a Rusiei. Orașul găzduiește mii de obiective artistice, arhitecturale, istorice și religioase. Datorită palatelor și catedralelor sale, precum celebra Catedrala pe Sângele Vărsat sau Palatul de Iarnă, toată suprafața centrului orașului este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cu siguranță, ambasadorul orașului este Ermitajul, unui dintre cele mai faimoase și importante muzee de artă din lume, reședința Romanovilor și centrul politic al Rusiei timp de 200 de ani. Petersburgul este cu adevărat o bijuterie cu o poveste de spus pentru orice vizitator.

Visa Kalinka