Rusia Imperială – Moscova & Sankt Petersburg

8 zile

Cu o moșternire culturală și istorică vastă, Rusia este una dintre cele mai fascinante destinații din lume. Rusia este în esență un stat European, familiar și chiar apropiat, însă influențele sale bizantine, asiatice, și originalitatea spiritualității rusești oferă o complexitate intrigantă și misterioasă culturii și oamenilor ruși.

Oraș de plecare

Moscova

Servicii incluse

Cazare 7 nopți cu mic dejun (3 nopți în Moscova; 4 nopți în Sankt Petersburg)
Bilete tren Moscova- Sankt Petersburg
Transferurile menționate în itinerariu
Excursii conform itinerariului
Bilete de muzeu (cut-the-line) conform itinerariului
Ghid acreditat vorbitor de limbă română

Servicii neincluse

Taxa consulară pentru viza Federația Rusă
Asigurare medicală de călătorie
Bilet avion
1
Ziua 1: Moscova

Aterizare în Moscova. Bun venit în Rusia! La aeroport veți fi întâmpinați de către ghidul Dvs vorbitor de limba română. În prima zi pentru familiarizarea cu atmosfera orașului, vă propunem un un tur panoramic al orașului în care veți vedea cele mai importante repere ale capitalei. Vom traversa faleza râului Moscova, centrul orașului, unde se află Teatrul Bolshoi, Lubyanka, Kitai-gorod și vă vom prezenta orașul de la înălţimea dealului Vorobev – una dintre cele mai spectaculoase privelişti ale oraşului. Vom acorda atenție deosebită Catedralei Mântuitorului Isus, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe construite vreodată, și vom intra în monumentalul lăcaș de cult. Cazare. Seara vă propnem o experiență inedită și să aflați de ce se spune că Moscova este orașul care nu doarme, vă propunem să vizionăm priveliștile principale ale orașului de pe bordul unei croaziere pe Râul Moscova și chiar să luam și cina la restaurantul vasului.

Ziua 1: Moscova
2
Ziua 2: Moscova

Mic dejun. Atracțiile cele mai cunoscute ale Moscovei se află în centrul orașului, în Piața Roșie. Piața Frumoasă sau Piața Roșie vă va impresiona prin dimensiunile sale și veți recunoaște obiectivele sale celebre, precum Biserica Vasile Blajinul, Mausoleul lui Lenin, flacăra veşnică sau magazinul GUM. Desigur, Piața Roșie este dominată de turnurile și zidurile înalte și roșii ale Cetății Kremlinului.  După prânz vom vizita incinta vastă a cetății Kremlinului. Înauntrul cetății se află Catedrala Renașterii, artefacte medievale, galeria Armureriei și numeroase clădiri aparținând Administrației Președinției Federației Ruse. După ieșirea din Kremlin, vom coborâ 80 de metri sub pământ să vizităm celebrul Metrou moscovit. Din cele aproximativ 200 de stații ale rețelei subterane, 40 sunt incluse in patrimoniul UNESCO pentru frumusețe și semnificație istorică.

Ziua 2: Moscova
3
Ziua 3: Serghiev Posad

Mic dejun. La 50 km de Moscova, se află dintre cele mai frumoase orașe din Ringul de Aur – Serghiev Posad. Mănăstirea din Serghiev Posad – Lavra Troitse-Serghieva este cea mai mare manăstire a Bisericii Ortodoxe Ruse și sediul Patriarhiei Ruse. Complexul este inclus in Patrimoniul mondial UNESCO și este unul dintre cele mai bine conservate complexe mănăstirești fortificate. Exteriorul mănăstirii se distinge prin ansamblul său bogat de cupole multicolore, iar interiorul este decorat cu icoane și artefacte medievale.

Ziua 3: Serghiev Posad
4
Ziua 4: Sankt Petersburg

Mic dejun. Transfer către Sankt-Petersburg. Călătoria de 700 de km va începe de la Gara Leningradskaya (gara de Leningrad) și va dura 4 ore cu trenul rapid, până la Gara Moskovskaya (gara de Moscova) care se află chiar în centrul Sankt-Petersburgului. Bun venit în Sankt-Petersburg! Gloriosul oraș a fost ctitorit în 1703 și a fost investit cu calitatea de capitală imperială de Petru cel Mare. Vom vizita temelia orașului, prima construcție a orașului, Cetatea Petropavlovsk, ce se află în largul Nevei, apărată de Golful Finic. În centrul cetății Petropavlovsk se află catedrala Petropavlovsk, construcția care prin decretul lui Petru I a rămas chiar și acum cea mai înaltă din centrul oraşului. În interiorul catedralei se afla necropola tuturor ţarilor dinastiei Romanov, de la Petru cel Mare până la Nicolae al II-lea. Ne vom familiariza cu orașul, traversând centrul orașului de-a lungul Bulevardului Nevskyi și Insula Vasilievskyi. După excursie, ghidul vă va conduce la hotelul Dvs pentru cazare.

Ziua 4: Sankt Petersburg
5
Ziua 5: Sankt Petersburg

Mic dejun. Petersburg este dominat de priveliștile a unora dintre cele mai mari și frumoase lăcașe de cult ortodoxe din lume. Catedralele și bisericile orașului, precum Catedrală Sfântul Isaak, Biserica Mântuitorului pe Sângele vărsat, Catedrala Sf. Maria de Kazan, Catedrala Smolnyi impresionează prin complexitatea stilurilor arhitecturale și dimensiuni. Inima oraşului Sankt-Petersburg este simbolic și geografic Piața Palatului. Piața găzduiește Palatul de Iarnă – reședința imperială a Romanovilor şi celebrul Ermitaj. Ermitajul a fost contruit de către Ecaterina a II-a ca locul ei de reculegere. Astăzi, pornind de la colecția personala a Ekaterinei, muzeul Ermitaj este al doilea cel mai mare muzeu de artă din lume. În fondul muzeului se află aproape 3,5 milioane de piese cu valoare inestimabilă pentru istoria artei, precum piese clasice de Leonardo da Vinci, Rembrand, Goya, Canova și moderne ale lui Cezanne, Renoir, Monet, van Gogh ș.a.. Palatul de Iarna nu este doar o galerie de artă, este o fereastră spre viața și politica dinastiei Romanovilor de-a lungul istoriei.

Ziua 5: Sankt Petersburg
6
Ziua 6: Peterhoff

Mic dejun. Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte ale lui Petru cel Mare, este reședința sa de vara, ce se află la 15 km de Petersburg. La gura Golfului finic se regăsește Peterhoff, unul dintre cele mai impresionante palate și parcuri decorative din lume. Complexul este celebru pentru sutele de statui suflate cu aur, fântânile sale arteziene tematice spectaculoase și pentru vegetația parcului amenajată în stil geometric franțuzesc. Obiectivele principale ale complexului sunt Palatul Petrodvoreț și Parcul Superior. Piesa centrala și cea mai impresionanta a parcului este ansamblul statuar ce il infațișează pe personajul biblic, Samson, într-o luptă tensionată leul. Palatul este are vedere către Marea Baltică și este contstruit in stil neoclasic. Sankt-Petersburg este capitala mondială a baletului, vă invităm la un spectacol pe una din cele mai recunoscute scene de dans din lume, teatrul Marinskyi.

Ziua 6: Peterhoff
7
Ziua 7: Tsarskoe Selo

Mic dejun. Tsarskoe Selo, în traducere ”satul imperial”, este o denumire de o modestie deceptivă. Aici se află reședința de vară imperială a celor 3 țarine ce au condus Imperiul Rus, Ekaterina I, Elizaveta Petrovna și Ekaterina a II-a. Pe suprafața parcului sunt răspândite zeci de clădiri opulente precum biserici, palate, galerii, vile însă cea mai impresionantă este Palatul Ekaterinei. Palatul este contruit în stil baroc, cu un exterior decorat complex și suflat cu aur, și cu un interior vast și la fel de bogat. Cel mai cunoscut obiectiv al palatului este misterioasa Cameră de Chihlimbar –  o sală decorată integral din chihlimbar. Parcul este deasemenea decorat spectaculos, în stil franțuzesc și olandez, cu vegetaţie amenajată în cele mai surprinzătoare feluri. În fiecare noapte pe timp de vară, începând cu 01:10 are loc deschiderea podurilor peste Neva. Cele 12 poduri mobile de peste fluviu se deschid consecutiv, ridicându-și brațele pentru a permite traficul naval spre Marea Baltică și oferind un spectacol ce poate fi urmarit ori de pe uscat, ori chiar pe de Neva de la bordul unei croaziere de noapte. Podul palatului deschide acest moment deosebit, în timp ce sonorizarea urbană difuzează imnul orașului, compus de R. Gliere. În timpul nopților albe, și nu numai, previliștile ce se deschid vizitatorilor sunt un regal memorabil.

Ziua 7: Tsarskoe Selo
8
Ziua 8: Sankt Petersburg

Mic dejun. Timp liber. Decazare și transfer către aeroportul Pulkovo, Sankt-Petersburg cu însoțitorul din partea Kalinka Travel.  Dupa zbor, revenim acasă mai bogati cu experiență minunată! Vă mulțumim că ne-ați însoțit!

Moscova - metropola Nordului
Moscova - metropola Nordului

Moscova este capitala și cel mai mare oraș al Rusiei. Cu o populație de 17 milioane de locuitori, este cea mai mare metropolă a Europei, dar si cea mai nordică metropolă din lume. Deasemenea, acest megapolis se distinge prin bogăția sa, fiind unul dintre cele mai scumpe orașe ale lumii, dar și una dintre cele mai dezvoltate economii urbane.

Obiectivele turistice principale ale Moscovei se află chiar în centrul orașului și sunt Piața Roșie și Cetatea Kremlinului. Faimoasa cetate medievală și frumoasa piață sunt unele dintre cele mai atractive obiective turistice din lume și incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Piața Roșie deasemenea găzduiește și alte obiective celebre, precum Biserica Vasile Blajinul, Magazinul GUM, Mausoleul lui Lenin sau Flacăra veșnică. Astăzi, Kremlinul, este centrul politic și decizional al celei mai mari țări de pe planetă.

O altă atracție a metropolei este celebrul Ring de Aur, care este constituit dintr-o rețea de orașe medievale, precum Serghiev Posad, Vladimir, Yaroslavl, ce înconjoară orașul ca un inel. Orașele au fost contruite între secolele XII-XV și au avut un rol foarte important în istoria Rusiei, dar și în formarea creștinătății slave. Ringul de Aur a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Moscova reflectă caracterul fascinant al Rusiei, impresionând prin dimensiunile sale excepționale, bogăție și moștenire culturală.

Sankt Petersburg – capitala imperială a Rusiei
Sankt Petersburg – capitala imperială a Rusiei

Faimosul oraș portuar a fost ctitorit de Petru cel Mare în 1703, rivalizând la scurt timp cu orice capitală din lume pentru frumusețea și bogăția sa. Petersburg a devenit încă de la construcție capitala noului Imperiu Rus, o fereastră spre Europa, ce urma să dea o nouă direcție Rusiei Bizantine.

În cursul său de-a lungul orașului, isitat Neva formează sute de canale și răuri afluente, separând orașul intr-un adevărat arhipelag, din acest motiv fiind asemănat cu orașe precum Veneția sau Amsterdam. Insulele orașului sunt unite prin zeci de poduri, mobile și staționare, de dimensiuni mari și mici, oferind o atmosferă unică, iar priveliștile orașului sunt spectuaculoase în fiecare lună a anului, fie vara în timpul Nopților albe, fie iarna.

Deși Sankt-Petersburg nu mai este capitala Rusiei încă din 1917, Petersburgul rămâne capitala culturală a Rusiei. Orașul găzduiește mii de obiective artistice, arhitecturale, istorice și religioase. Datorită palatelor și catedralelor sale, precum celebra Catedrala pe Sângele Vărsat sau Palatul de Iarnă, toată suprafața centrului orașului este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cu siguranță, ambasadorul orașului este Ermitajul, unui dintre cele mai faimoase și importante muzee de artă din lume, reședința Romanovilor și centrul politic al Rusiei timp de 200 de ani. Petersburgul este cu adevărat o bijuterie cu o poveste de spus pentru orice vizitator.

Visa Kalinka