Circuitul Trans-Siberian

13 zile

Celebra cale ferata a fost construită între 1891 – 1916 la porunca lui Alexandru al III-lea și fiului său Nicolae al II-lea. Timp de mai bine de 100 de ani, magnificul drum siberian continua să fie unul dintre cele mai circulate rute ale Asiei și să atragă mii de călători din toată lumea.

Oraș de plecare

Moscova

Servicii incluse

Cazare 12 nopți cu mic dejun (1 noapte în Moscova; 1 noapte în Kazan, 1 noapte în Ekaterinburg, 1 noapte în Novosibirsk, 1 noapte în Irkutsk, 3 nopți în Baikal)
Bilet tren Moscova – Sankt Petersburg
Transferurile menționate în itinerariu
Excursii conform itinerariului
Bilete de muzeu (cut-the-line) conform itinerariului
Ghid acreditat vorbitor de limbă română

Servicii neincluse

Transport avia
Taxa consulară pentru viza Federația Rusă
Asigurare medicală de călătorie
Bilet avion
1
Ziua 1: Moscova

Circuitul Transsiberian pornește din Moscova. Transfer de la aeroport la hotel. La aeroport veți fi întâmpinați de însoțitorul Kalinka Travel vorbitor de limba română și veți fi conduși la hotelul Dvs. O vizită în Moscova nu este completă fără o plimbare cu vaporul pe râul Moscova, seara vă invităm la un welcome dinner la bordul unei croaziere pe râul Moscova. Râul Moscovei traversează tot centrul orașului, oferind privești inedite ale Kremlinului și ale falezelor cochete și aglomerate a metropolei nordice. Cazare.

Ziua 1: Moscova
2
Ziua 2: Moscova

Micul dejun la hotel. Tur panoramic al Pietei Roșii. Piața Roșie este una dintre cele mai frumoase și celebre obiective turistice din lume, iar vizitatorii vor aprecia și istoria acestei piețe încununate magnific cu Biserica Vasile Blajinul, Mausoleul lui Lenin, monumentul Flacăra Veșnică și Parcul Aleksandrinskyi. După vizitarea Pieței Roșii vă invităm la o plimbare pe strada pietonală Arbatul Vechi, centrul de promenadă al capitalei, unde vom avea și o pauză de prănz. Pe străduțele boeme ale Arbarului Vechi se găsesc o mulțime de magazine artizanale, în care putem să ne culegem suveniruri specifice rusești, precum o Matrioshka. Seara vom urca la bordul trenului ce ne va duce în următoarea oprire a circuitului Trans-siberian, localitatea Kazan.

Ziua 2: Moscova
3
Ziua 3: Kazan

Mic dejun la bordul trenului. Sosirea în localitatea Kazan. Kazan este situat la malurile fluviului Volga și de sute de ani reprezintă un centru puternic politic si economic. Deasemenea, orașul Kazan se distinge datorită bogăției sale multiconfesionale, împletindu-se în comuniune ritul ortodox al Rusiei cu religiile Asiei Centrale precum Islamul și Budismul. Pranz cu specific traditional local „Secretele gătitului tătar” cu program interactiv. Tul pietonal al centrului istoric si al teritoriului muzeului Kremlin, moscheea Kul-Sharif si Catedrala Bunei Vestiri. Kazan este renumit în lume pentru edificiile istorice și atmosfera specific rusă. Mare parte dintre edificii aparțin deja Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind și locul care a găzduit numeroase competiții sportive desfășurate la nivel internațional. Printre altele, Kazan este locul unde se pune accentul pe standarde de viață ridicate, fiind orașul unde locuitorii trăiesc fără prea multe griji. Acet oraș vibrant, cu peste 1000 de ani de istorie este o destinație de vacanță excelentă, iar numărul turiștilor se află într-o continuă creștere. Cazare în Kazan.

Ziua 3: Kazan
4
Ziua 4: Kazan

Rusia are o istorie politică lungă cu Imperiul Mongol al evului Mediu timpuriu. Influențele temutelor triburi migratoare sunt în continuare evidente în aprecierea deosebită pentru echitație. Vom vizita cel mai mare hipodrom al Asiei. Optional călărie sau curse de cai. Seara vom urca la bordul trenului e ne va duce la Ekaterinburg.

Ziua 4: Kazan
5
Ziua 5: Ekaterinburg

Ekaterinburg a fost înființat la ordinul lui Petru cel Mare, și tot aici ultimii Romanovi și-au găsit tragicul final. Ekaterinburg este un oras de romantism imperial, dar un centru industrial important – din oțelul extras aici s-a contruit chiar Statuia Libertății din America. Program de escursii dedicat evenimentelor istoriei ruse la începutul secolului al XX-lea și soarta dinastiei Romanov. Ekaterinburg este amplasat la granița dintre Europa și Asia, iar astăzi este al treilea oraș ca importanță al Rusiei și reprezintă centrul administrativ al Uralilor și al Siberiei. După turul panoramic al localității ne vom opri la prânz. Cazare și cină în localitatea Ekaterinburg.

Ziua 5: Ekaterinburg
6
Ziua 6: Siberia de Vest

Mic dejun, îmbarcare in tren. Călătoria până în următoarea localitate va dura o zi și o noapte, însa priveliștile spectaculoase ale naturii siberiene vă vor relaxa în timp ce la restaurantul trenului puteți servi ceaiuri fierbinți sau preparate tradiționale. Împreună cu ghidul se organizeaza activități în vagonul restaurant al trenului.

Ziua 6: Siberia de Vest
7
Ziua 7: Novosibirsk

Mic dejun la bordul trenului. Novosibirsk este al treilea oraș ca dimensiune din Rusia. Acest oraș cochet a fost construit și s-a dezvoltat o dată cu magistrala Trans-siberiană. Orașul este separat de râul Ob și este unul dintre celntrele administrative importante ale Siberiei. Novosibirsk este celebru pentru teatrele si muzeele sale, fiind un centru cultural important al Rusiei. Prânz la restaurant. Tur panoramic – Muzeul Transsib, Teatrul de Operă și Balet, o plimbare în centrul vechi și pe Faleza Ob. Cina la restaurant. Cazare la Novosibirsk.

Ziua 7: Novosibirsk
8
Ziua 8: Siberia de Est

Mic dejun, îmbarcare in tren. Călătoria până în următoarea localitate va dura o zi și o noapte, însa priveliștile spectaculoase ale naturii siberiene vă vor fermeca. Ghidul va propune doritorilor de companie activități de grup în vagonul restaurant al trenului.

Ziua 8: Siberia de Est
9
Ziua 9: Irkutsk

Sosire seara in Irkutsk. Capitala Siberiei de Est, orașul istoric Irksutsk reprezintă, de departe, cea mai populară oprire pe ruta trans-siberiană. Irkutskul este cea mai apropiata municipalitate de renumitul Lac Baikal, la doar 70 de km, orașul este un obiectiv foarte popular datorita arhitecturii sale clasice, dar mai ales datorită accesului catre Baikal. Tur de oras cu o vizita la Muzeul Decembristilor si Casa Lacelor, numita si Casa Europei. Prânz la restaurant. Vizitați muzeul de etnografie în aer liber „Taltsy”. Cina la restaurant. Tranfer la Baikal. Cazare la Irkutsk.

Ziua 9: Irkutsk
10
Ziua 10: Irkutsk

Sosire în Irkutsk. În anii recenți, Irksutsk a reprezentat un boom în domeniul turiștilor datorită coloritului său pitoresc și a cartierelor sale în stil tradițional rural rusesc. Irkustskul este supranumit ”Parisul Siberiei” datorita romantismului sau aparte si asocierii cu miscarea revolutionara decembrista a intelectualitatii rusesti din secolul al XIX-lea. Cazare la Baikal.

Ziua 10: Irkutsk
11
Ziua 11: Baikal

Mic dejun. Lacul Baikal face parte din patrimonial UNESCO datorita ecositemului unic de apa dulce și este cel mai mare și adânc lac din lume. Baikal păstreaza 20% din resursele globale de apă dulce din lume. Lacul găzduiește o biodiversitate unică pe care o vom putea observa în acest cadru idilic și pe care foarte puțini au ocazia să-l viziteze. Prânz. Transfer la Listvyanka, vizitarea platformei de vizionare „Chersky „. Excursie în jurul satului Baikal. Vizitarea piețelor de suveniruri și pește. Cină pe malul Lacului Baikal. Plecarea de la stația Port Baikal, cazare in Baikal.

Ziua 11: Baikal
12
Ziua 12: Baikal

Zi liberă pe care o putem petrece bucurându-ne de cadrul natural, înbăindu-ne în celebrele saune rusești, și bucurându-ne de bucătăria locală. Țărmul de vest al lacului reprezintă casa indigenilor, buriati, a căror religie este budhismul și șamanismul, putem întâlni un șaman local Golden Horde Ethnopark și urmări procesiunile ritualice. Cazare și cina Baikal.

Ziua 12: Baikal
13
Ziua 13: Moscova

Transfer și decolare de la Aeroportul Irkutsk la Moscova. Vă mulțumim că ați călătorit cu noi!

Moscova – metropola Nordului
Moscova – metropola Nordului

Moscova este capitala și cel mai mare oraș al Rusiei. Cu o populație de 17 milioane de locuitori, este cea mai mare metropolă a Europei, dar si cea mai nordică metropolă din lume. Deasemenea, acest megapolis se distinge prin bogăția sa, fiind unul dintre cele mai scumpe orașe ale lumii, dar și una dintre cele mai dezvoltate economii urbane.

Obiectivele turistice principale ale Moscovei se află chiar în centrul orașului și sunt Piața Roșie și Cetatea Kremlinului. Faimoasa cetate medievală și frumoasa piață sunt unele dintre cele mai atractive obiective turistice din lume și incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Piața Roșie deasemenea găzduiește și alte obiective celebre, precum Biserica Vasile Blajinul, Magazinul GUM, Mausoleul lui Lenin sau Flacăra veșnică. Astăzi, Kremlinul, este centrul politic și decizional al celei mai mari țări de pe planetă.

O altă atracție a metropolei este celebrul Ring de Aur, care este constituit dintr-o rețea de orașe medievale, precum Serghiev Posad, Vladimir, Yaroslavl, ce înconjoară orașul ca un inel. Orașele au fost contruite între secolele XII-XV și au avut un rol foarte important în istoria Rusiei, dar și în formarea creștinătății slave. Ringul de Aur a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Moscova reflectă caracterul fascinant al Rusiei, impresionând prin dimensiunile sale excepționale, bogăție și moștenire culturală.

Ekaterinburg
Ekaterinburg
Kazan
Kazan
Novosibirsk
Novosibirsk
Irkutsk
Irkutsk
Baikal
Baikal
Visa Kalinka