România participă pentru prima oară la expoziţia turistică din Sankt Petersburg

Agenţia Kalinka şi Asociaţia Litoral Delta Dunării continuă să îşi desfăşoare calendarul de evenimente privind promovarea destinaţiilor româneşti pe piaţa din Rusia.

Rezultatele activităţii comune ale celor două organizaţii s-au făcut din nou remarcate în octombrie 2017 în cadrul celei mai mari expoziţii turistice din Nord-Vestul Rusiei. Ca urmare a eforturilor comune derulate în martie de către Kalinka şi ALDD, Ministerul Turismului României participa în premieră la expoziţia INWETEX CIS Travel Market – ediţia 25 şi oferă oportunitatea pentru sute de reprezentanţi ai sectorului turistic din Sankt Petersburg să afle despre potenţialul turistic al României.

Evenimentul s-a desfăşurat cu succes, atrăgând atenţia turiştilor ruşi că România este o destinaţie neexplorată şi surprinzător de variată. Cu multă voie bună și în ritmuri de cântece folclorice româneşti, vizitatorii standului au avut ocazia să simtă savoarea unei călătorii în România. Cele mai interesante destinaţii s-au dovedit staţiunile de litoral, de balneologie şi montante, iar ”cireaşa de pe tort” a fost posibilitatea de a afla mai multe despre Dracula, dar şi Delta Dunării.

La eveniment au participat Asociaţia Litoral şi Delta Dunării, Asociaţia Patronatelor de Turism din Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor şi Patronatelor din Turism, însă o importanţă deosebită s-a oferit şi prezenţei oficiale a României reprezentate de Ambasada României de la Moscova şi Ministerul Turismului din România. Consulatul General al României de la Sankt Petersburg a fost deasemenea prezent şi susţine iniţiativele turistice şi culturale desfăşurate de Kalinka şi ALDD pe plan local.

Cu siguranţă expoziţia INWETEX reprezintă unu dintre cele mai importante realizări ale Kalinka şi ALDD în acest an. Turismul după cum se dovedeşte este una dintre cele mai versatile platforme pentru promovarea intereselor economice româneşti în Rusia, însă culminaţia demersurilor celor două organizaţii o va reprezenta dezvoltarea Acordului de înfrăţire şi colaborare între orașele Constanța şi Sankt Petersburg, eveniment ce cu siguranţă va stimula şi dezvolta noi legături economice şi turistice. În acest sens, următoarele demersuri vor viza aducerea unui stand oficial din partea oraşului Sankt Petersburg la expoziţia TTR 2018 şi promovarea unui info-trip orientat special către publicul de specialitate rus.

Pentru mai multe informaţii:

info@kalinka-travel.com

Visa Kalinka