Sankt-Petersburg vrea mai mulți turiști români – delegație din partea județului Constanța

În vederea promovării pieței Sankt-Petersburgului, agenția Kalinka-Travel a lansat o invitație deschisă tuturor participanților de la standul României din cadrul târgului de turism din Moscova să desfășoare o vizită de lucru în orașul Sankt Petersburg. Pe 17 martie această inițiativă s-a materiaizat prin vizita delegației române, conduse de partenerul nostru din Constanța, Asociația Litoral și Delta Dunării în frunte cu Președintele asociației Doamna Corina Martin. Deasemenea, au participat si alți parteneri precum: aeroportului Mihail Kogalniceanu, Asociația Patronală de Turism din Delta Dunării, și agenții turistice din țară precum MatDan Tours și Invitation Romania.

Vizitele oficiale din data de 17.03 ale delegației au avut loc la Biroul de Informare turistică al orașului Sankt Petersburg, Consulatul General al României la Sankt Petersburg și la sediul Guvernului Local Sankt Petersburg, iar tema principală pe agenda de discuții a fost organizarea evenimentelor de ”Zilele Constanței” ce urmează a fi sărbătorite în noiembrie în Sankt Petersburg și dezoltarea turismului bilateral româno-rus.

Evenimentele s-au desfășurat după cum urmează:

– la Biroul de Informare turistică al orașului Sankt Petersburg a avut loc o prezentare generală a orașului Sankt Petersburg, s-a discutat despre posibilitatea desfășurării unei campanii de informare a turoperatorilor si agenților turistici locali privind destinația România, și mai ales Constanța. S-a discutat despre amplasarea unui stand permanent al orașului Constanța în încinta sediului Biroului informațional și despre reciprocarea acestor demersuri în Constanta

– la Consulatul General al Romaniei din Sankt Petersburg, Domnul Consul General Gheorghe Nicolae Pahonea a primit delegația personal și a condus o prezentare a aspectelor generale privind turismul româno-rus, a mediului de afaceri din Sankt Petersburg și a oportunităților principale pentru dezvoltarea turismului dintre Rusia și România.

– la Guvernul Local Sankt Petersburg delegația română împreună cu Domnul Consul General a fost primită de către Domnul Grigoriev Evghenii Dmitrievich – președintele Comitelului pentru relații externe al Guvernului local Sankt Petersburg, Domnul Markov Serghei Leonidovich – vice-președintele Comitelului pentru relații externe al Guvernului local Sankt Petersburg, reprezentant al Ministerului de Externe al Federației Ruse, reprezentanți ai Comitetului pentru dezvoltarea turismului, precum și reprezentanți ai companiei Aeroflot și ai aeroportului Pulkovo.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre oportunitățile turismului bilateral și s-a exprimat dorința de a forma o strategie pentru dezvoltarea acestuia. La solicitarea părții române, s-a oferit sprijin din partea rusă cu privire la participarea unui stand românesc la tărgul de turism din Sankt Petersburg și s-a solicitat reciprocarea acestui sprijin cu privire la participarea Sankt Petersburgului la expozitiile sinonime din România. S-a discutat despre posibilitatea lansării unei curse directe Sankt Peterburg – Constanța și potențialul acestei curse de a atrage un flux mare de călători. În acest sens, atât aeroportul Pulkovo cât și aeroportul M. Kogalniceanu au comunicat susținerea transportatorilor ce doresc dezvoltarea unei asemenea curse.

 Ca urmare a acestor vizite, au fost stabilite următorii pași pentru dezvoltarea jubileului relațiilor Constanța – Sankt Petersburg și pentru dezvoltarea turismului bilateral, primu pas fiind desfășurarea unei campanii de informare și promovare prin seminare și prezentări către turoperatorii și agentii turistici din Petersburg privind oferta turisitică a Romaniei, participarea Romaniei la expoziția turistică din Sankt Petersburg, propunerea unui program cultural în cadrul Zilelor Constantei.

 

Visa Kalinka